Tisztelt Vásárlónk! 

A hozzánk hétköznapokon 12 óráig eljuttatott rendeléseit általában következő munkanapon az ország egész területére kiszállítjuk, házhoz szállítási költségek, részletesebben lejjebb találhatóak.

A később érkező rendeléseket csak a következő hétköznapra tudjuk vállalni.

Ügyfélszolgálatunk minden esetben telefonon vagy e-mailben értesíti Önt arról, ha rendelésében olyan termék található, mely beszerzés alatt áll. A beszerzés alatt álló termékek beérkezésének ideje (3nap-3hónap) nagyban függ, hogy az adott termék melyik beszállítottól szerezhető be és, hogy az adott beszállító rendelkezik-e készlettel az adott termékből vagy csak gyártásra készül, illetve netán már leállt annak gyártásával (csak minket még nem értesített), ezért az ilyen termékeknél a beszállítói visszaigazolástól függ, hogy tudjuk-e vállalni a teljesítést. Megpróbálunk erre a legrövidebb időn belül válaszolni. Ilyenkor lehetőség van arra, hogy az adott terméket kihagyjuk a rendelésből, és a csomagot e nélkül küldjük el, vagy arra, hogy másik, hasonló (helyettesítő) terméket válasszon, illetve igény szerint felfüggesszük a rendelést a beérkezésig.

Garantáljuk azt, hogy minden esetben a Vevő érdekeit tartjuk a legfontosabbnak. 

Természetesen, ha Önnek kényelmesebb, akár személyesen is átveheti telephelyünkön vagy az Önhöz legközelebbi viszonteladó partnereinknél. 

Amennyiben telephelyünkön szeretné átvenni a terméket abban az esetben, ne felejtse el beállítani a rendelésen, hogy személyesen jön érte.

Ha ezt a megoldást választja, akkor az ügyfélszolgálattal történt előzetes egyeztetés után (ami történhet e-mailben vagy telefonon) lehet a termékekért menni. A megrendelt termékeket legtovább 4 napig tároljuk, a 4 nap letelte után a rendelést töröljük, amennyiben nem kéri tőlünk, annak meghosszabbítását.

Az áru kiszállítása, átvétele és díja: 

A megrendelt áru átvételére két lehetőség közül választhat áruházunkban:

Személyes átvétel: a megrendelt tételeket személyesen is átveheti raktáráruházunkban, hétköznapokon és szombaton előre egyeztetett időpontban (2120 Dunakeszi, Szántó u. 6.), ekkor nem kell szállítási díjat fizetnie.

Futárszolgálat: a hozzánk hétköznapokon 12 óráig eljuttatott rendeléseit 24 - 72 órán belül, általában a következő munkanapon az ország egész területére kiszállítjuk, feltéve, hogy raktárunkban van készleten a megrendelt termékből. A később érkező rendeléseket csak a következő munkanapra tudjuk vállalni.

A csomagokat a 24H futárszolgálattal vagy saját járművel juttatjuk el a vásárlók részére.

Magyarországon, a rendelés leadását követően általában 24 - 72 órán belül munkanapokon; munkaidőben.

Külföldre külön megállapodás szerint, tudjuk vállalni a termékek szállítását.

A kiszállított áru ellenértékét a szállítónknak készpénzzel vagy banki előreutalással egyenlítheti ki, amelyhez a kiállított proforma számlát biztosítja ügyfélszolgálatunk.

Végfelhasználói Magyarországi vásárlóinknak bruttó 12.000 Ft rendelési érték felett a szállítás ingyenes. A megrendelésnek felső határa nincs. Az 12.000 Ft-ot el nem érő rendelései esetben azonban szállítási költséget számolunk fel, melynek összege bruttó 1.490 Ft, előre utalással bruttó 990 Ft

Viszonteladói kereskedői Magyarországi vásárlóinknak bruttó 35.000 Ft rendelési érték felett a szállítás ingyenes. A megrendelésnek felső határa nincs. A 35.000 Ft-ot el nem érő rendelései esetben azonban szállítási költséget számolunk fel, melynek összege bruttó 1.490 Ft, előre utalással bruttó 990 Ft

Nagykereskedői Magyarországi vásárlóinknak bruttó 90.000 Ft rendelési érték felett a szállítás ingyenes. A megrendelésnek felső határa nincs. A 90.000 Ft-ot el nem érő rendelései esetben azonban szállítási költséget számolunk fel, melynek összege bruttó 1.490 Ft, előre utalással bruttó 990 Ft

Reklamáció:

Minden feladott küldemény rendelkezik árubiztosítással.

Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia!

Kár-, hiányfelvételi jegyzőkönyv a futárnál is van, illetve oldalunkról is letölthető.

Akár minőségi, vagy mennyiségi különbséget állapítanak meg a felek a kiszámlázott tételek, illetve a leszállított áru között, akkor is kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A kárfelvételi jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell az átvett és a visszaküldött csomagok részletezett tartalmát, illetve a sérülés mértékét. A jegyzőkönyvet az áruszállítónak és az átvevőnek is alá kell írnia és egy példányát, a sérült csomaggal együtt vissza kell küldeni.

A reklamáció jogossága esetén a kérdéses tételeket jóváírjuk, garanciázzuk, vagy a következő vásárlás összegéből leszámítjuk.

Nem tekintendő reklamációnak a rendelés késői visszamondása, azaz a tárgynapi határidő (12 óra) utáni lemondás. A mindenkori tárgynapi határidőt kell az adás-vétel megkötésének, az idejének tekinteni.

Amennyiben utánvéttel fizeti ki a termékek árát, akkor mindenesetben kérjen elismervényt az átadott pénzösszegről a futártól, mert ennek hiányában semminemű utólagos reklamációt nem tudunk elfogadni a pénzügyi teljesítéssel kapcsolatban.

Az aláírt és (cégek esetében) lebélyegzett fuvarleveleket minden esetben megőrizzük a számla 2.példányához csatolva, így megkönnyítve a későbbi vitás kérdések rendezését. A cégünk által tévesen kiküldött termékek szállítási költsége a mi azaz az eladó költsége.

Az esetleges szállításból keletkező károkat, legkésőbb 24órán belül szíveskedjenek jelezni, ellenkező esetben a Megrendelőt, nem áll módunkban kártalanítani.

Fizetési mód:

futárcég esetén utánvétes vagy

banki előreutalással amelyhez a kiállított proforma számlát biztosítja ügyfélszolgálatunk.

Elállási jog - Termék visszavásárlási garancia:

Amennyiben rendelését tévedésből adta le, azt a leadást követően e-mailben a rendeles@nteam.hu címen

vagy a +36309408265 telefonszámon személyesen mondhatja le, a csomag feladása előtt minden következmény nélkül.

A fogyasztó és a vállalkozás között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) számú Kormányrendelet értelmében a fogyasztó (vásárló) a szerződéstől (vásárlástól) a termék átvételétől számított 14 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek tekintjük, ha a fogyasztó (vásárló) nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. A vásárló az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles visszajuttatni a terméket telephelyünkre. (1153 Budapest, Bocskai u. 8.) A visszaküldéssel kapcsolatos költségek, valamint a nem rendeltetésszerű használatból eredő károk a vásárlót terhelik. Előfordul, hogy az Internetes áruházban kiválasztott termék a valóságban mégsem olyan, mint amilyet Ön szeretett volna. Az ilyen esetekben természetesen az áru értékére pénz visszafizetési garanciát is vállalunk, melynek érvényesítési módja a következő:

  • jelzi a termékkel kapcsolatos elégedetlenségét személyesen, telefonon vagy e-mailben rendeles@nteam.hu

  • munkatársunk az egyeztetés után (számla visszakeresése, a termék értékének megállapítása) közli Önnel, hogy a termék visszavehető-e vagy sem. Bontatlan és sértetlen terméket minden kérdezés nélkül visszaveszünk, ezen időn belül visszajuttatja a terméket

  • ha ön törzsvásárlónk, arra is van lehetősége, hogy ügyfélszolgálatunkkal előre egyeztetve, a friss rendelésében, megjegyzésként is leírva problémáját és annak orvoslásának módját, a megrendelt termékek átvételekor a futárnak átadja, azon terméket sértetlenül, amit vissza kíván küldeni, a futár visszajuttatja hozzánk. A beérkezést követően munkatársunk ellenőrzi annak sértetlenségét és egyeztet Önnel. Van lehetősége arra, hogy piros postai utalványon visszaküldjük a termék értékét, vagy új rendelésnél írjuk jóvá azt.

  • Postai úton feladja címünkre a visszaküldeni szánt terméket: 2120 Dunakeszi, Szántó u.6.

Kérjük, a csomagot értéknyilvánítással, ajánlva adja fel. 

NE küldje vissza portós vagy utánvéttel terhelt csomagban, mert ezeket NEM áll módunkban átvenni! Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő. Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk! Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 17/1999. Kormányrendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról. A 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet szövege pedig letölthető itt A visszaküldött termék(ek) árát az elállást követő 14 napon belül banki átutalással visszatérítjük.

A visszaküldött termék(ek) árát az elállást követő 14 napon belül banki átutalással visszatérítjük. (Visszaküldéskor a csomagban található, kiállított eredeti bizonylatot is kérjük visszaküldeni. (Amennyiben nem elektronikus számlát kapott) S a termék csomagolását is) 

A Kivételek teljes listáját a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 14. bekezdés 29. §-a tartalmazza:

A teljesség igénye nélkül:

  • a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;

  • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak, megrendelésére készült;

  • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

  • olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;

  • nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;

Az elállási jog kiszállítások esetére érvényesíthető, azaz személyes átvétel esetén nem! Ebben az esetben kizárólag a hatályos fogaysztóvédelmi jogszabályok szerint járunk el a termék visszavásárlását tekintve is. Az érdeklődés, vásárlás tárgyát képező terméket (-eket) természetesen a megtekintés után nem kötelező átvenni, minden következmény nélkül visszamondható a rendelés. Webáruházunk szolgáltatásai terén etikusan, törvényesen, a Vásárlók érdekeit szem előtt tartva jár el. 

Csomag újrakézbesítés:

Ha a futárral nem sikerül a találkozó, akkor a kézbesítő értesítést hagy a megrendelő részére, ahol a rákövető munkanapra megbeszélhet a megrendelő egy időpontot, amikor biztosan át tudja venni a csomagot. A futárok rendkívül rugalmasak és segítőkészek Ha a megrendelő nem jelentkezik, a futár a rákövetkező munkanapon megpróbálja még egyszer kézbesíteni a csomagot.

Ha végképp elérhetetlennek bizonyult a megrendelő, csomagja visszajut a telephelyre, és visszáruba veszik. 

Amennyiben egy címről két vagy több alkalommal is visszakapjuk a csomagot, áruházunk fenntartja a jogot, hogy erre a névre és címre a továbbiakban NE küldjön újra csomagot.

Szavatosság, garancia:

Webáruházunk szolgáltatásai terén etikusan, törvényesen, a Vásárlók érdekeit szem előtt tartva jár el.

A Vásárló a szerződéstől a 17/1999 kormányrendeletben foglaltak szerint 8 napon belül indoklás nélkül elállhat.

Az utóbbi időben számos törvényi változás történt a vásárlók jogaival és azok érvényesítésével kapcsolatban.

Új rendeletek születtek, ezzel egyidejűleg pedig jó néhány érvényét vesztette. Igen jelentősen szűkült a jótállásra kötelezett termékek köre, bizonyos termékkategóriáknál pedig 3.000 Ft-ról 10.000 Ft-ra nőtt az az értékhatár, amely fölött kötelező a jótállás. Megszűnt a korábban egyes kiemelt cikkcsoportokra vonatkozó 24 hónapos jótállás; időtartama immár egységesen 12 hónap. A jótállási jegy kötelező információtartalma is teljesen átalakult. A jövőben további törvényi változások képzelhetők el. Cégünk a jelenleg hatályos jogszabályok elvárásainak megfelelő jövőben további törvényi változások képzelhetők el. Cégünk a jelenleg hatályos jogszabályok elvárásainak megfelelő feltételekkel biztosítja a jótállást a kijelölt termékekre.

A korábban kiadott Jótállási Jegyek nem használhatók fel az új előírásoknak már nem megfelelő szövegezésük miatt.

Minden érintett termékünk mellé új jótállási jegyet biztosítunk. Ez jellemzően a 10.000 Ft fogyasztói ár feletti termékek rendeletben meghatározott részét érinti. Ettől - a vásárlók javára - számos esetben eltértünk, elsősorban az N-Team és SAL árucsoport esetében.

A jótállási kötelezettség alá nem eső egyéb termékekre egységesen 24 hónap szavatosság vonatkozik. A törvényváltozások fontosak az eladó-végfelhasználó viszonylatban, de nem érintik az eddigi visszáru visszavételi ügyintézésünket.

Kivonat a 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet és a 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet szövegéből: (hatályba léptek 2003. szeptember 1-én és 2003. november 22-én) 

"Ha a fogyasztó szavatossági igényt kíván érvényesíteni a fogyasztói szerződés tárgyát képező szolgáltatást nyújtó forgalmazóval (a továbbiakban: forgalmazó) szemben, a fogyasztói szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha a fogyasztó bemutatja az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot." A jótállási kötelezettségvállalás Jótállási Jegy nélkül (vagy azt hiányosan kitöltve) is számonkérhető! 

A forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti a megadott minta szerinti adatokat. "Ha a kifogás rendezésének módja a fogyasztó igényétől eltér, ennek indoklását a jegyzőkönyvben meg kell adni. A jegyzőkönyv másolatát a fogyasztónak át kell adni. Ha a forgalmazó a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót." 

A kijavítást vagy kicserélést megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. "A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. Javításra az árut elismervény ellenében kell átvenni. Az elismervényen fel kell tüntetni a fogyasztó nevét és címét, az áru azonosításához szükséges adatokat, az áru átvételének idejét, és azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított árut átveheti." 

Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó köteles azt kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza. 

A jótállási jegyen fel kell tüntetni a vásárlót megillető jogokat, valamint az érvényesítés feltételeit. 

Jelenlegi teljes kínálatunkból jótállásra kötelezett termékek a 72/2005.(IV.21.) korm. rendelet melléklete szerint: 

motoros kéziszerszámok,

riasztó- és jelzőberendezések 10.000 Ft bruttó vételár felett,

rádiók, autórádiók, rádiós ébresztőórák, rádió adó-vevő készülékek... 10.000 Ft bruttó vételár felett,

DVD-felvevők és lejátszók, egyéni hangrendszerek és ezek tartozékai (erősítő, hangszóró, hangfal...)

mikrofonok és fülhallgatók 10.000 Ft bruttó vételár felett,

videokamerák 10.000 Ft bruttó vételár felett,

órák 10.000 Ft bruttó vételár felett.

Forgalmazott egyéb termékeink nem minősülnek tartós fogyasztási cikknek 

Köszönjük, hogy minket választott!